Politica de Confidentialitate

Politica de Confidentialitate IT School

Bun Venit!

Va invitam sa regasiti in aceasta Sectiune, informatii cu privire la modalitatile prin care SC IT School SRL, de acum IT School, inregistreaza, stocheaza, prelucreaza si protejeaza datele/ informatiile transmise de dumneavoastra prin intermediul vizitarii si utilizarii Site-ului www.itschool.ro, dar si informatiile transmise la libera alegere prin email, telefonic sau fizic (verbal) in scopul achizitionarii Serviciilor IT School (cursuri IT), conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, precum si a Regulamentul General de Protectie a Datelor (UE 2016/ 679), care a intrat in vigoare in data de 25 mai 2016 si va fi de directa aplicabilitate incepand cu data de 25 mai 2018.

Norme generale

Datele furnizate/ inregistrare in contextul definit anterior sunt importante. Aceste informatii ne ajuta sa imbunatatim experienta dumneavoastra alaturi de IT School, pe Site-ul www.itschool.ro sau fizic, in salile curs. Datele furnizate/ inregistrate pot fi de natura nepersonala, de exemplu tipul de browser pe care-l utilizezi, momentul accesarii Site-ului sau sistemul de operare utilizat, precum si locatia, durata unei sesiuni pe Site (prin sesiune facem referire la durata de timp inregistrata din momentul accesarii Site-ului pana la parasirea acestuia). Informatiile transmise de vizitator/ utilizator prin intermediul formularelor de pe Site - formulare de contact, formulare de inregistrare la curs sau formularul de Abonare la Newsletter, pot fi catalogate drept date cu caracter personal, iar acestea sunt stocate intr-o baza de date securizata. Aceste date pot fi catalogate drept date cu caracter personal pentru ca ne permit identificarea persoanei care a initiat comunicarea (prin nume, numar de telefon, adresa de email si altele dupa caz). In functie de obiectivele personale, dumneavoastra alegeti sa furnizati aceste date in scopuri de informarecu privire la Serviciile IT School sau achizitionare a Serviciilor IT School.

2. Date cu caracter nepersonal

Datele cu caracter nepersonal, sunt acele informatii care nu permit identificarea persoanelor in mod direct in momentul interactiunii cu Site-ul, dar si in alte contexte.

2.1. Colectarea datelor cu caracter nepersonal

Aceste date pot fi inregistrate automat, in momentul accesarii Site-ului www.itschool.ro. Aceste informatii sunt colectate prin Servicii furnizate de terti. Mai multe detalii se regasesc in sectiunea dedicata Politicii de Cookie-uri.

2.2. Prelucrarea datelor cu caracter nepersonal

Datele cu caracter nepersonal pot fi prelucrare in urmatoare circumstante:

Marketing si studii de piata, promovare, comunicarea ofertelor generale si personalizate, mesajelor publicitare generale si personalizate direct sau prin intermediul tertilor. Emitere de rapoarte statistice si specifice de marketing.

2.3. Drepturile dumneavoastra Mai multe detalii se regasesc in sectiunea dedicata Politicii de Cookie-uri.

3. Date cu caracter personal

Colectarea datelor cu caracter personal, precum si prelucrarea acestor date, este realizata cu acordul dumneavoastra, daca aceste date au transmise direct, din proprie initiativa sau indirect prin completarea formularelor prezente pe Site-ul www.itschool.ro. Datele dumneavoastra personale vor fi prelucrate in scopurile mentionate mai jos cu respectarea prevederilor legale, masurilor de securitate si confidentialitate.

3.1. Colectarea datelor cu caracter personal

Utilizarea Site-ului www.itschool.ro, nu presupune si nu implica transmitere de date cu caracter personal din partea vizitatorilor/ utilizatorilor, insa in momentul in care alegeti sa interactionati cu Site-ul, implicit cu organizatia IT School in scopul inregistrarii la cursuri sau solicitarii de informaii extra (indisponibile pe site), anumite date cu caracter personal vor fi solicitate prin intermediul formularul aferent actiunii pe care doriti sa o intreprindeti. Mai jos se regasesc situatiile in care vizitatorii/ utilizatorii pot transmite date cu caracter personal:

Completarea formularului de abonare Newsletter - Nume, prenume si adresa de email - pentru transmitere de mesaje promotionale, noutati si alte materiale ce pot fi de interes consumatorului.

Completarea formularului de inscriere la curs - Nume, prenume, adresa de email si numarul de telefon. Pentru ca procesul de comunicare sa fie bidirectional, aceste date vor fi utilizate in scopuri de comunicare. In momentul rezervarii locului la curs, alte date personale pot fi solicitate in scopul furnizarii Serviciului solicitat (elaborarea contractului, facturii, diplomelor, dupa caz).

Completarea formularului de contact - Nume, prenume, adresa de email si numar de telefon. Pentru ca procesul de comunicare sa fie bidirectional, aceste date for fi utilizate in scopuri de comunicare.

Utilizarea Serviciului de chat de pe Site - Nume, prenume. Pentru ca procesul de comunicare sa fie bidirectional, aceste date for fi utilizate in scopuri de comunicare.

Completarea formularului de Informatii Persoana de Contact (Parteneriat IT School). Pentru ca procesul de comunicare sa fie bidirectional, aceste date for fi utilizate in scopuri de comunicare.

Completarea formularului de solicitare Gift Card - Nume, prenume, adresa de email si numar de telefon. Aceste date sunt necesare furnizarii Serviciului de Gift Card.

Completarea formularului Trainer / Proiect

Alte informatii cu caracter personal pot fi solicitate/ prelucrate dupa caz. De exemplu inregistrari video si imagini de la sediul IT School. Informatii cu caracter personal necesare pregatirii documentatiei legale (in cazul cursurilor ce se desfasoara in regim acreditat ANC), informatii cu privire la domeniul de activitate (industrie si statutul de angajabilitate).

3.2. Prelucrarea datelor cu caracter personal

Datele cu caracter personal pot fi prelucrate in urmatoarele circumstante:

Furnizarea Serviciilor IT School (elaborarea contractelor, facturarea si incasarea contravalorii Serviciilor) Comunicarea cu vizitatorii/ utilizatorii Site-ului prin diverse mijloace (email, telefon, etc) Organizarea si sutinerea de cursuri sub formele cunoscute si admise de lege

Marketing si studii de piata, promovare, comunicarea ofertelor generale si personalizate, mesajelor publicitare generale si personalizate direct sau prin intermediul tertilor (MailChimp, ActiveCampaign)

Gestionarea relatiilor cu clientii si/ sau potentialii clienti (transmiterea de oferte in raport cu Serviciile solicitate)

Comunicarea cu autoritatile si institutile publice desemnate de lege in vederea indeplinirii obligatiilor contractuale

Comunicarea cu tertii (Trainerii IT School)

Arhivare si stocare

Emitere de rapoarte statistice si specifice de marketing

Solutionarea disputelor si litigiilor

3.3. Stocarea si retentia datelor cu caracter personal si securitatea acestora

Datele cu caracter personal sunt stocate intr-o baza de date securizata conform prevederilor legislative in vigoare.

Mentinem informatiile personale atata timp cat este necesar sau permis in raport cu scopul pentru care aceste date au fost transmise initial. Perioada de retentie se stabileste in functie de durata contractuala, obligativitatea legala la care suntem supusi in momentul inregistrarii contractelor si alte dispozitii juridice.

Pentru a preveni accesul neautorizat, a mentine acuratetea datelor si a asigura utilizarea adecvata a informatiilor, am pus in aplicare controale fizice, tehnice si administrative rezonabile din punct de vedere comercial pentru a proteja informatiile. Retineti ca nicio metoda de transmitere pe internet sau o metoda de stocare electronica nu este 100% sigura.

IT School poate dezvalui informatii cu caracter personal sau cu potential caracter personal numai acelor terti care trebuie sa cunoasca acele informatii in scopul prelucrarii acestora sau prestarii Serviciilor, sau in contextul prevederilor legale pentru rezolvarea litigiilor, disputelor sau la cerinta instantelor judecatoresti/ guvernamentale.

IT School nu va vinde si nu va inchiria sub nicio forma date cu caracter personal sau cu posibil caracter personal.

3.4. Drepturile dumneavoastra

Daca doriti sa solicitati, sa accesati, sa corectati/ rectificati sau restrictionati/ stergeti informatiile personale transmise initial ne puteti contacta la adresa de email office@itschool.ro.

Puteti alege sa nu primiti mesaje comerciale prin email urmand instructiunile de dezabonare din email sau ne puteti contacta la adresa de email office@itschool.ro.

In solicitarea dumneavoastra va rugam sa precizati informatia si actiunea pe care doriti sa o implementam in raport cu datele dumneavoastra. Pentru protectia dumneavoastra vom actiona doar asupra datelor personale asociate adresei de email de pe care s-a efectuat solicitarea.

Vom raspunde solicitarii dumneavoastra in conformitate cu legislatia in vigoare. Retineti ca este posibil sa fie necesar sa pastram anumite informatii in scopuri de evidenta. Anumite date transmise catre IT School pot constitui elemente determinante pentru accesarea Serviciilor si derularea in conditii legale a activitatii contractuale.

Este posibil sa modificam, adaugam sau sa eliminam in orice moment portiuni ale acestei Sectiuni, care vor intra in vigoare imediat dupa publicare. Este responsabilitatea dumneavoastra de a revizui aceasta Sectiune inainte de fiecare interactiune cu IT School, implicit cu Site-ul www.itschool.ro.