Întrebări frecvente

Regăsește mai jos răspunsul la întrebarea ta, iar dacă ai nevoie de mai multe detalii, completează formularul de contact și noi vom reveni de îndată cu un răspuns.

Cui se adresează programele de pregătire IT School?

Programele de pregătire se adresează persoanelor care își doresc să lucreze în IT, atât celor care provin din alte domenii de activitate cât și celor care sunt la început de carieră, indiferent de nivelul studiilor finalizate. Pentru a participa la oricare din cursurile IT School, îți sunt necesare cunoștințe solide de utilizare a calculatorului, astfel în cadrul cursului ne vom focusa doar pe noțiuni tehnice noi ce țin direct de domeniul studiat.

Pentru ca metodele de predare și modelul educațional să se plieze nevoilor fiecăruia, grupele sunt organizate pe categorii de vârstă: 13 - 16 ani, 16 - 39 și 39+. Atât tematica, cât și ritmul sau organizarea sesiunilor de curs vor corespunde astfel fiecărui participant.

În prezent sunt deschise înscrierile la cursuri (online și în sală) pentru persoanele aflate în categoria 16-39 ani.

Pot participa la cursuri dacă nu am cunoștințe în IT?

Sigur că da. Programele de pregătire IT School se adresează începătorilor și pornesc de la nivel 0. Prin urmare nu îți sunt necesare cunoștințe anterioare în domeniu, doar motivație și dorință, însă le antrenăm și pe acestea dacă este necesar. :)

Trebuie să cunosc limba engleză pentru a participa la curs?

Programele de pregătire se desfășoară în limba română, dar vei interacționa cu termeni specifici din domeniu care nu pot fi traduși, însă vei primi explicații suplimentare de fiecare dată. Îți reamintim totuși că limba engleză este foarte importantă și te va ajuta atât la viitorul tău job în IT, cât și în viața personală.

Cum sunt construite programele de pregătire?

Programa fiecărui curs IT School este concepută și implementată de trainer (specialist) pentru a fi mereu în tendințele domeniului, actualizată și croită pe specificul pieței IT din fiecare locație IT School. Pentru a deservi scopul educațional, echipa IT School, partenerii specialiști în recrutare, cât și cadre didactice îmbunătățesc constant programele de pregătire IT School. Vezi pe pagina cursului la care dorești să participi mai multe detalii despre programă.

Cum se desfășoară un program de pregătire IT School?

Cursurile sunt orientate 100% spre practică. La IT School vei interacționa direct cu liniile de cod și programele folosite în domeniu. Vei lucra la exerciții și proiecte de dimensiuni mai mici sau mai mari, care te vor ajuta în construirea portofoliului. După fiecare ședință vei putea accesa suportul de curs, vei primi teme și indicații pentru lucru individual. Recomandarea noastră este, cel puțin, să dublezi numărul de ore petrecute alături de trainer prin exercițiu și învățare suplimentară. În același timp, pe lângă aspectele tehnice, vei avea ocazia să participi la evenimente sau webinarii speciale cu invitați din domeniu, atât specialiști în recrutare cât și companii partenere. Toată activitatea este presărată cu ședințe de mentorat în carieră, începând din momentul înscrierii tale la curs.

Sunt certificate programele de pregătire?

Da, la finalul cursului poți participa la examene de certificare acreditate de Ministerul Educației Naționale, Microsoft, Adobe și IT School. Detalii despre certificările pe care le poți obține sunt disponibile pe pagina fiecărui curs, iar în secțiunea Certificări de pe website, regăsești mai multe detalii despre fiecare în parte.

Cine sunt trainerii IT School?

Traineii IT School sunt specialiști IT, persoane care interacționează zilnic cu tehnologia și tematica domeniului, la job sau în cadrul proiectelor pe care le desfășoară, entuziasmați să împărtășească din cunoștințele acumulate și experiența lor tuturor celor care doresc să-și construiască o carieră în IT. Cunoaște-i pe toți aici.

Unde au loc programele de pregătire?

Cursurile se desfășoară în locațiile IT School din România, în sală - alături de trainer sau online în cadrul cursurilor live, interactive. Descoperă în secțiunea Programe locațiile IT School și programele de pregătire disponibile.

Cursurile pot fi accesate și online?

Da. Anumite cursuri se organizează și în mediul online. Vezi [aici] detalii despre cursurile online.

Care este durata programelor de pregătire?

Programele de pregătire se pot întinde pe o perioadă de 1 până la 5 luni, în funcție de fiecare curs în parte, cu un număr de ore cuprins între 16 și 100. Te invităm să arunci un ochi pe pagina cursului la care dorești să participi pentru informații precise.

Care este orarul cursurilor?

Programele de pregătire IT School, se desfășoară seara, în timpul săptămânii, după ora 17:30. De regulă, în fiecare săptămână au loc câte două ședințe de curs. Fiecare program de pregătire are un orar specific, așa că te invităm să arunci un ochi peste pagina cursului care te interesează pentru informații specifice. Uneori orarul se poate modifica, însă noi vom actualiza informațiile de pe website și te vom notifica pe email cât ai clipi.

Câți cursanți sunt într-o grupă?

Grupele sunt formate din maxim 16 cursanți, în funcție de programul de pregătire. Grupele au un număr restrâns de participanți tocmai pentru ca trainerul să poată acorda suficient timp fiecărui cursant în parte.

Mă pot angaja după finalizarea cursului?

Șansele tale de angajare sunt 100% reale. Totul depinde de cunoștințele pe care ai reușit să le acumulezi. Noi îți punem la dispoziție toate instrumentele necesare, începând cu expertiză tehnică și suportul trainerului, ședințe de mentorat în ceea ce privește cariera ta în domeniu, recomandări companiilor partenere, cât și programe de certificare de la Microsoft, Adobe și Ministerul Educației Naționale. Alături de echipa IT School îți vei construi pas cu pas cariera în IT.

De ce am nevoie pentru a participa la curs?

Pentru a participa la oricare din programele de pregătire, îți sunt necesare cunoștințe basic de utilizare a calculatorului și un laptop. Astfel îți va fi mult mai ușor să centralizezi informațiile și exercițiile din timpul sesiunilor de training și vei putea lucra în continuare la teme și proiecte.

Cât costă participarea la curs?

Pe fiecare pagină de curs, în partea de jos a paginii, în dreptul formularului de înregistrare, vei regăsi detalii despre investiția ta în programul de pregătire la care dorești să participi.

Cum mă înscriu la curs?

Te poți înscrie atât online prin completarea formularului de pe pagina cursului, cât și fizic la sediul nostru din Timișoara. Ne găsești la sediu, dar și la telefon, de luni până vineri, de la 10:00 la 18:00. Aici regăsești datele noastre de contact. Dacă alegi să completezi formularul de pe pagina cursului vei primi pe email toți pașii pe care trebuie să-i parcurgi pentru confirmarea locului tău în grupă.

Ce acte îmi sunt necesare la înscriere?

Pentru redactarea contractului ne sunt necesare informațiile tale din buletin. Doar atât. :) Pentru participarea la examenele de certificare, sunt necesare și alte documente, însă mai multe detalii despre acestea vei primi atunci când emitem contractul de training.

Până când mă pot înscrie la curs?

Înscrierile se fac în limita locurilor disponibile. Verifică pe pagina cursului perioada de începere și completează formularul de înregistrare pentru a-ți rezerva un loc în grupă. De regulă, te poți înscrie oricând, pentru că toate programele de pregătire se desfășoară în sesiuni multiple pe toată durata anului.

Pot achita cursul și în rate?

Sigur că da. Aici regăsești mai multe detalii despre modalitățile flexibile de plată.

Ce se întâmplă dacă nu pot participa la o ședință de curs? Dar la mai multe?

Recomandarea noastră este să participi la toate ședințele de curs. Totuși dacă lipsești, vei avea acces la materialele de la curs și poți solicita ajutorul trainerului pentru explicații suplimentare. Cursurile nu se recuperează individual. Înainte de a te înscrie la curs, noi îți recomandăm să îți eliberezi programul atât cât este posibil pentru a avea suficient timp la dispoziție pentru a participa la cursuri și pentru a putea studia și acasă.

Este obligatorie prezența la curs?

Noi nu te putem obliga să participi, însă dacă acumulezi prea multe absențe îți va fi probabil destul de greu să recuperezi informația parcursă.

Ai nevoie de ajutor în alegerea programului de pregătire potrivit pentru tine? Haide să ne cunoști și să discutăm în detaliu despre fiecare program de pregătire în parte, traseul de învățare și viitorul tău job în domeniu. Ne găsești la sediul din Timișoara sau la telefon, de luni până vineri, în intervalul 10:00 - 18:00. Aici regăsești datele noastre de contact. Te așteptăm cu drag!

Nu ai găsit răspuns la întrebarea ta?

Contactează-ne !

Mesajul tau a fost trimis

Acest site foloseşte cookies! Prin continuarea navigării, esti de acord cu Termenii și Condițiile
Accept